mala17mala2mala13mala5Grad Brdomala4mala7mala25mala11mala15
Regijska štipendijska shema Ljubljanske urbane regije
DO 100 NOVIH ŠTIPENDISTOV ZA BOLJ UČENO REGIJO!

Uspešna predstavitev regijske štipendijske sheme Ljubljanske urbane regije

Na novinarski predstavitvi regijske štipendijske sheme, ki je bila v petek, 3. oktobra, v prostorih Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, so sodelovali predsednik Sveta Ljubljanske urbane regije, Zoran Janković, direktorica RRA LUR, mag. Lilijana Madjar, in vodja projekta Regijske štipendijske sheme LUR, Maša Resinovič.

O konkretni izkušnji pa sta spregovorila tudi predstavnika štipendistov in delodajalcev, vodja podjetij Zarja Kovis in Term Snovik, Ivan Hribar, ter štipendist Gašper Kotnik.

V program podelitve posrednih kadrovskih štipendij za šolsko leto 2008/2009 se je že poleti vključilo 24 delodajalcev Ljubljanske urbane regije, tako mala podjetja kot velike družbe s sedežem v 9 občinah regije. Skupaj so prijavili 176 potreb po ustreznih poklicnih usmeritvah oziroma srednješolskih in študijskih izobraževalnih programih. Štipendije se namreč podeljujejo tako za dijake kot za študente.

Na RRA LUR računajo, da bodo na osnovi pridobljenih sredstev letos lahko podelili med 70 in 100 štipendij (v šolskem letu 2007-08 jih je bilo le 15). Osnovna višina štipendije je za dijake 15 % minimalne plače oziroma 85 evrov, za študente pa 28 % minimalne plače, torej približno 158 evrov. Tako dijaki kot tudi študentje imajo možnost pridobitve dodatkov za uspeh ter za prevoz ali bivanje, tako da je lansko leto povprečna štipendija znašala okoli 140 evrov za dijake ter približno 250 evrov za študente, medtem ko bo letos najvišja možna višina štipendije za dijake 250 evrov, za študente pa kar 340 evrov.

Polovico štipendije zagotavlja Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije z delnim financiranjem iz evropskih sredstev; drugih 50 % pa delodajalec, pri katerem se bo štipendist zaposlil.

Predsednik sveta regije, ljubljanski župan Zoran Janković, je na predstavitvi posebej poudaril, da je vlaganje v znanje ključnega pomena za konkurenčnost v Evropi, zato je bila odločitev za sodelovanje občin Ljubljanske urbane regije v tem projektu enostavna in soglasna. Prepričan je, da razpisane štipendije ponujajo veliko možnosti uspešnega medsebojnega sodelovanja dijakov in študentov s podjetji. Verjame, da je vodenje operacije zastavljeno tako, da bodo štipendijska mesta maksimalno možno zasedena. Direktorica RRA LUR Lilijana Madjar pa je dodala, da instrument RŠS v Ljubljanski urbani regiji še ni dovolj poznan, zato se je RRA LUR letos odločila za obsežnejšo promocijsko akcijo, s katero bi RŠS približali dijakom in študentom.

Delodajalec Ivan Hribar je poudaril, da so ustrezni kadri ključnega pomena za uspeh podjetja, zato regijsko štipendijsko shemo pozdravlja in od nje tudi veliko pričakuje. Štipendist Gašper Kotnik je povedal, da je štipendija zelo dobrodošla pri lajšanju finančnih bremen, prav tako ga veseli, da mu štipendiranje v okviru RŠS zagotavlja zaposlitev po zaključku šolanja.

Razpis je dostopen na spletnih straneh www.rralur.si od 22. septembra do 10. oktobra 2008.

Sofinanciranje štipendijske sheme je eden izmed pomembnih načinov, s katerimi RRA LUR spodbuja podjetništvo in kadrovsko prilagodljivost ter načrtno lajša finančna bremena izobraževanja dijakom in študentom.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
01 306 19 14, 01 306 19 02
Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije RRA LUR
Tehnološki park 19
1000 Ljubljana

Regijska štipendijska shema Ljubljanske urbane regije

Božično-novoletno

voščilo 2017

Božično novoletno voščilo 2017

banner_lokalne_volitve14

 

piso_logo

 

godba1

 

lambrecht1

 

czs

 

gercar